Mål och innehåll
CCAM är den modell för att förstå krisprocessen hos individer som Vårsta Kriscentrum utvecklade för ca 10 år sedan. Modellen och bakomliggande teorier är erkända av Kunskapscentrum för Katastrofpsykiatri. Modellen bygger på forskning och erfarenheter som växt fram inom psykologi, neurovetenskap och erfarenheter i arbetsgruppen på Vårsta.
CCAM är en flexibel förståelsemodell vilket efterfrågas i bemötandet av traumatiserade personer.
Kursen vänder sig till de som i sitt arbete möter traumatiserade (eller misstänkt traumatiserade) personer, speciellt inom arbetet med flyktingar och invandrare och vill bredda och öka sin förståelse för de processer som påverkar vårt mående.
CCAM ersätter inte tidigare modeller eller teorier, den kräver inte heller att du lägger redan förvärvad kunskap och kompetens på hyllan. Tvärtom ger modellen dig ett kompletterande synsätt på hur du kan använda din redan förvärvade kompetens.
Modellen utgår från den intentionspräglade synen på krisstöd i motsats till den metodstyrda. Det vill säga vi utgår från individens tillstånd, vad som är orsaken till problemet, och vad vi vill uppnå med hjälpen. Detta istället för att fokusera på symtombild och vilken metod som skall användas, vilket ger både ökad flexibilitet och precision.
Resurspersoner
Per Mossegård och Stefan Brattfeldt från Vårsta diakoni
Kostnader
Kursavgift: 350 €
Kost och logi till självkostnadspris
Arrangörer
Kursen görs i samarbete med Tammerfors stift, Kyrkostyrelsen och domkapitlet i Borgå stift
Anmälan
Anmälan via https://www.lyyti.in/Crisis-Comprehension_Model
Annullering
Kostnadsfri annullering senast 4 veckor innan. Annulleringsblankett på Borgå domkapitels hemsida www.borgastift.fi